Welkom bij Devi Cosmetics
(0 item) - € 0,00

Je winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Ayurveda in een notendop

Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India en wordt in grote delen van Azië

Ayurveda betekent 'levenswetenschap'. Zij omvat alle kennis van gezond worden en gezond blijven. Ayurveda is een holistische en preventieve geneeswijze en heeft ten doel zowel ziekte te voorkomen als te genezen. Holistisch omdat Ayurveda probeert om lichaam, geest, ziel en zintuigen in evenwicht te brengen en te houden.

Dit gebeurt door middel van behandelings- en reinigingsmethoden. De totale behandeling wordt Pancha Karma genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bepaalde effectieve kruidenpreparaten en massages van lichaam, gezicht, hoofd, handen en voeten.

Onze huid is tenslotte ons grootste orgaan en de afspiegeling van onze lichamelijke en geestelijke conditie. Huidverzorgingsproducten liggen hierbij in het verlengde van een filosofie waarbij niet alleen naar de problemen van de huid wordt gekeken.

Praktisch gezien komt het er op neer dat u in de productomschrijving de informatie vindt om het juiste huidverzorgingsproduct te kiezen. Er worden adviezen gegeven voor voeding en voedingssupplementen. Yoga en meditatie zijn mede belangrijk om mensen in balans te brengen. Mensen zijn volgens Ayurveda te verdelen in drie constitutietypes op basis van  drie 'Dosha’s' of basisprincipes. De constitutie van veel mensen is een combinatie van twee of zelfs drie Dosha’s.

De drie dosha’s zijn:

  • Vata: deze bestaat uit de elementen ether en lucht.
  • Pitta: deze bestaat uit de elementen vuur en een beetje water.
  • Kapha: deze bestaat uit de elementen water en aarde.

Wil je meer informatie omtrent deze wonderschone materie, mail of bel ons: info@devicosmetics.nl of 0320-251313.