Welkom bij Devi Cosmetics
(0 item) - € 0,00

Je winkelwagen bevat geen artikelen.

 

Pitta skincare

Pitta en de huid

Elke Dosha kan een huidziekte veroorzaken, maar Pitta gerelateerde huidaandoeningen komen het meest voor. Pitta kan namelijk het bloed (Rakta Dhatu) oververhitten. De huid is nauw verbonden met Rakta Dhatu.Het is vooral Brajaka Pitta die verantwoordelijk is voor de huid. Brajaka verleent straling en kleur aan de huid. Huidziekten zoals vitiligo en leukodermia komen voort uit een onevenwichtige Brajaka Pitta.

Bhrajaka Pitta geeft glans aan de huid, verteert items die via de huid binnen komen, zoals zonlicht, crèmes en oliën. Een teveel aan Pitta is als eerste te zien aan de ogen en de huid. Beide verkrijgen een beetje geelrode teint. Later verschijnen er rode vlekken op het lichaam of wordt de algemene teint meer roodachtig. Te weinig Pitta ziet men in de eerste instantie aan een bleke huid.

In de producten van DEVI voor het gevoelige Pitta huidtype worden alleen milde ingrediënten gebruikt. Rustgevende, kalmerende en hypo-allergene grondstoffen helpen de Pitta huid in balans te houden. 

Kwaliteit Factoren die de huidklachten verergeren Kruiden en olie remedies
Heet Blootstelling aan zon en hitte, hete kruiden

Blootstelling aan een koele bries, maanlicht en verkoelende douches. Gebruik van verkoelende kruiden zoals koriander.

Luchtige kleding dragen
Olieachtig Teveel gebruik van zware oliën op de huid Massage met koele en lichte oliën zoals kokosolie, ghee of zonnebloemolie. Aloe vera gel werkt ook goed bij een olieachtige huid
Licht Te licht voedsel Essentiële oliën zoals rozen, jasmijn, sandelhout. Stevig voedsel, let op: zuinig met oliegebruik bij het bereiden van  voedsel!